Program

08:30

Enklare frukost och registrering

09:30

Välkommen till Gävleborg, välkommen till Industridagen

Att vara nummer ett kräver kompetent fokus

Näringsminister Ibrahim Baylan

Sveriges förmåga internationellt handlar om effektiv och nyfiken samverkan nationellt. I EU:s senaste innovationsranking toppar Sverige listan. För att bibehålla vår position är kompetensförsörjning ett av de områden näringsdepartmentet har satt i fokus.

Från ord till handling – det globala företagets lärande

Björn Rosengren, vd Sandvik och Göran Björkman, vd Sandvik Materials Technology

Sandviks utveckling från traditionell ståltillverkare till världsledande, kompetensintensivt innovationsdrivet industriföretag, under 157 år. Vilka har varit de grundläggande förutsättningarna? Vad är avgörande för att hela tiden utveckla nya lönsamma produkter och processer och stärka konkurrenskraften med bas i Sandviken?

Kompetensens betydelse för värdeskapandet

Helena Stjernholm, vd Industrivärden

Kompetens och innovationskraft får en allt viktigare roll i hur ett företag värderas. Hur ser en aktiv ägare på sin roll när det kommer till strategiska beslut om kompetens-investeringar? Vilken betydelse har kompetens för värdeskapande?

Goda exempel ger kraft

Gunilla Nordlöf, generaldirektör Tillväxtverket

Globala utmaningar är en del av vardagen för svenska små och medelstora industriföretag. Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf tar oss med på en resa för att lära av företag och regioner som lyckas förnya sig i en omvärld i ständig rörelse.

Höj tempot och håll koll på världen!

Darja Isaksson, generaldirektör Vinnova

Innovation är viktigare än någonsin och helt avgörande för att ta oss till ett hållbart samhälle. Sverige ska fortsätta att ligga i framkant – vad krävs? vad behöver vi hålla koll på? Orkar vi växla upp?

12:00

Lunch

Industrins jämställdhetspris

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen delar ut Industrirådets pris till ett industriföretag som genomfört viktiga insatser som främjar jämställdhet

Så ska vi lära för livet - Sveriges största arbetsmöte

Alla deltagare jobbar - diskussion, konkretisering, prioritering - arbetsmöte i tre omgångar - så får vi det livslånga lärandet att bli verklighet.

Våra gemensamma prioriteringar - resultat!

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark i samtal med Ylva Fältholm rektor Högskolan i Gävle, Jan-Olov Jacke vd Svenskt Näringsliv, Caroline Söder vd TSL om de tydligaste tendenserna från arbetsmötet.

Industrin behöver hela samhället, samhället behöver industrin

Statsminister Stefan Löfven

Överlämningar av deltagarnas prioriterade förslag.


17:00

Mingel, musik och middag

En okrossbar gitarr, Gävleborgs vassaste kockar och Industridagens deltagare skapar finalen på Industridagen.

19:30

Tack för idag - eller fortsätt lite till

För dig som vill vända hemåt går det bussar från Göransson Arena till Gävle station. Eller så fortsätter du med Industridagens inofficiella efterfest. Läs mer och anmäl dig här.

Praktisk information om boende, bussar med mera hittar du här.